Info

Evas Relationspodd

Vi har valt att göra denna podcast för att du på enklaste sätt ska inspireras till att titta på relationer från ett nytt perspektiv. Vi människor har så lätt att göra det vi gjort, tänka det vi tänkt, känna det vi känt, om och om igen – trots att det sällan leder dit vi vill. När vi lyfter blicken och ser den ”stora bilden” av relationer så hittar vi ofta nya spännande vägar. Här får du en unik möjlighet att ta del av Eva Berlanders snart trettioåriga erfarenhet av relationer, samt hennes inspirerande gäster. Eva Berlander är grundare av Svenska Imagoinstitutet, terapeut, mental tränare, utbildare och författare.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Evas Relationspodd
2024
March
February


2022
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2021
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
June
May
April


All Episodes
Archives
Now displaying: December, 2019
Dec 20, 2019

”Om man tänker efter en stund kan det hända att man kommer fram till ett mycket viktigt beslut”
Nalle Puh

Vant skriver jag 2019 på mitt dokument framför mig. Jag vet att i januari kommer det bli lite av en utmaning att skriva 2020. Åren går så snabbt att det ibland är svårt att hänga med.

Det gör det extra viktigt att så här på slutet av året, ta sig tid att reflektera över året som gått. Har jag nått de resultat som var viktiga för mig? Lever jag det liv som jag vill leva? Är jag den person som jag vill vara eller gör jag mig själv maktlös genom att lägga min fokus på det jag inte kan förändra?

Att ta ansvar, och lägga uppmärksamheten på sig själv och sin egen utveckling är avgörande. Speciellt om du, precis som jag, vill lära dig att LEVA istället för att överleva.

Att välja dina val och fylla kroppen med tacksamhet, kraft och glädje.

Nu när jag tittar tillbaka på året som har gått, kan jag med stor stolthet och värme konstatera att jag nått mina jobb-mål.

Numera har jag distansutbildningar för alla mina målgrupper: individer, par, psykologer/terapeuter och nu senast för företag och organisationer. Yeah!

Syftet är att vi alla ska lättare kunna smeka oss själva på kinden, tända våra hjärnor för lust, kraft, glädje, ansvar och framgång. Så spännande!   

I detta podcastavsnitt ska du få en inblick i min senaste distansutbildning; Hjärnsmart – Interpersonell neurobiologi på jobbet. Du ska få vara ett vittne när Lisa Arnborg från företaget yesp samtalar med kollegan Fredrik Grafström. Tillsammans summerar de modul 1 i utbildningen: vi är gjorda för kontakt.

Lisa och jag har gjort denna utbildning tillsammans.

Vant skriver jag 2019 på mitt dokument framför mig. Med iver ser jag fram emot, att lätt som en plätt, lära mig skriva 2020, för nu väntar ett nytt spännande år!

Vi på institutet önskar dig en fin jul och ett riktigt Gott nytt år!

Eva Berlander

P.S. Vill du kontakta Lisa eller Fredrik? Du hittar mer information på deras hemsida: https://yesp.se/

Dec 6, 2019

”Vi befinner oss i den farligaste perioden under mänsklighetens utveckling. Vi har tekniken att förstöra planeten vi lever på,
men har fortfarande inte utvecklat förmågan att fly härifrån.”
Stephen Hawking

I detta podcastavsnitt möter Eva Berlander läkaren, författaren och inspiratören Stefan Einhorn. Tillsamman pratar de bl.a. om hans senaste bok ” Konsten att göra skillnad – en liten bok om vårt stora ansvar”.

Stefan är professor i molekylär onkologi vid Karolinska Institutet och överläkare vid Radiumhemmet. Han har skrivit flera populärvetenskapliga böcker om medicin och en religionsfilosofiskbok - En dold Gud.

År 2003 gjorde han skönlitterär debut med Den sjunde dagen och 2005 publicerades boken Konsten att vara snäll. Den har sålts i över 300 000 exemplar och har översatts
till 18 språk. År 2007 kom Medmänniskor, som är en samling skönlitterära berättelser.

Hans nästa bok heter Vägar till visdom och publicerades 2009. År 2011 kom hans romandebut Änglarnas svar.

Stefan är verksam sedan många år som föreläsare och blev 1999 utsedd till bästa lärare vid Karolinska Institutet. Han är en ofta anlitad föreläsare inom områdena etik, konsten att vara snäll, ledarskap, medicinsk etik samt visdom.

Stefan medverkar regelbundet i radio och TV. Han har bland annat varit sommar- och vinterpratare.

Varmt välkommen på en spännande resa!

P.S. Om du tror att du är för liten för att göra skillnad, prova att sova i samma rum som en mygga.”

 

1