Info

Evas Relationspodd

Vi har valt att göra denna podcast för att du på enklaste sätt ska inspireras till att titta på relationer från ett nytt perspektiv. Vi människor har så lätt att göra det vi gjort, tänka det vi tänkt, känna det vi känt, om och om igen – trots att det sällan leder dit vi vill. När vi lyfter blicken och ser den ”stora bilden” av relationer så hittar vi ofta nya spännande vägar. Här får du en unik möjlighet att ta del av Eva Berlanders snart trettioåriga erfarenhet av relationer, samt hennes inspirerande gäster. Eva Berlander är grundare av Svenska Imagoinstitutet, terapeut, mental tränare, utbildare och författare.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Evas Relationspodd
2023
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2021
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
June
May
April


All Episodes
Archives
Now displaying: 2016
Dec 21, 2016

Välkomna till ett nytt poddavsnitt!

Vi fortsätter på temat från vårt förra avsnitt.

Hormonkaos kan vara en viktig nyckel till att förstå varför vi känner som vi gör. En annan viktig nyckel är stressen i vår tid, i vårt samhälle, men också inom oss själva. Hur påverkar det oss och våra nära relationer? Intimiteten?

Hur kan vi sakta farten för att få en bättre balans i livet i stort?

Maila eller kommentera gärna dina frågor eller funderingar på www.svenskimago.com.

Nov 11, 2016

Känns det ibland som att livet plötsligt blivit grått och trist och att du är på väg att förlora fotfästet? Vaknar du i vargtimmen med oro och hjärtklappning och pendlar i vardagen mellan ilska och tröstlöshet? I veckans poddavsnitt får du möta Mia Lundin, legitimerad sjuksköterska och barnmorska. Hon är bosatt i USA sedan 33 år och besöker ofta Sverige då hon håller fullsatta föreläsningar om hormonrubbningar och vägen till balans, harmoni och välmående. Mia Lundin har hjälpt tusentals kvinnor ur en känslomässig berg- och dalbana genom behandling med bioidentiska hormoner och en förändring av livsstilen. 

Mia är även författare till de uppskattade böckerna Kaos i kvinnohjärnan och Mat för hormonell balans

Varmt välkomna att lyssna!

Nov 7, 2016

Vi människor är rätt duktiga på att vara kritiska och se det svarta och det som inte fungerar. Det påverkar våra relationer och vår bild av världen. 

Vill du känna mer glädje och lycka? Till viss del handlar det om att bestämma sig, att träna sin förmåga och rikta sitt fokus på det som fungerar, ger stimulans och glädje. 

Hur tänder du din hjärna?

Välkommen till avsnitt två om lycka!

Oct 18, 2016

I veckans poddavsnitt (del 1 av 2) samtalar vi kring lycka. För många är lycka något bräckligt och svårfångat, men också eftersträvansvärt. Vissa tycks dock vara mer lyckliga än andra- hur kommer det sig? Och går det att träna sig på att bli lyckligare? Forskning visar att lyckligare människor skapar bättre länder. I  Bhutan, Ecuador, Skottland, Förenade Arabemiraten och Venezuela har man tillsatt lyckoministrar som ska arbeta för att lycka blir ett socialpolitiskt mål. Sverige kommer dock långt ned på listan när det gäller invånares upplevelse av lycka. Trots vårt materiella välstånd och förhållandevis stabila samhälle, ökar sjukskrivningarna och den psykiska ohälsan. Hur kommer det sig? Vår gäst är Ingegerd Tollgerdt Andersson, psykolog, forskare och författare.

I nästa poddavsnitt (del 2) fortsätter vi på Svenska Imagoinstitutet att samtala om lycka. Hör gärna av dig med tankar och funderingar till info@svenskimago.com.

Sep 30, 2016

Många av oss har erfarenheter av att fastna i gamla mönster, tankesätt och inlärda beteenden som hämmar oss från att leva ett rikt liv. Kanske fastnar du i samma typ av problem eller lägger en stor del av ditt fokus på en partner du vill förändra. Kanske dissar du dig själv och har du en inre röst som säger: det går inte, jag kan inte, jag är hopplös, det är typiskt mig.

Veckans avsnitt handlar om att gå från upplevelsen av maktlöshet, till lust och kraft att våga ta klivet till förändring.

Sep 16, 2016

Vad fin du är! Äsch, det är jag väl inte, tycker jag är alldeles för tjock.

Vad fin kappa du har! Äsch, den här gamla trasan som jag köpte på rea för nästan ingenting…

Hur bra är du på att ta in det fina som kommer till dig? Ser du och njuter av solen, eller är du upptagen av att tänka på regnet som kommer imorgon?

Dikten av Marianne Williamson påminner oss om hur svårt det är för många av oss att se ljuset inom oss själva och andra: ”Det vi fruktar mest är inte att vara otillräckliga. Vår djupaste rädsla är att vi har omätliga krafter. Det är vårt ljus, inte vårt mörker som skrämmer oss mest”.

I det här avsnittet pratar vi om förmågan att ha en mottagarplats. 

Sep 2, 2016

Varför måste du alltid komma sent? Och varför kan du aldrig plocka upp smutskläder från golvet? Hur många gånger har jag sagt detta, men du lyssnar ju inte! Kritik är ett känsligt ämne och kan vara förödande. Den som blir kritiserad känner ofta skuld och skam och får sin självkänsla tilltufsad. Men kritik kan också vara vägen till förändring. Om den framförs på ett klokt sätt. I grunden handlar det om en längtan och önskan efter något nytt. Och ett rop på kontakt och närvaro. Välkommen till ett nytt poddavsnitt som handlar om kritik och kontroll. P.S. hör gärna av dig till oss med frågor och funderingar på info@svenskimago.com D.S.

Aug 19, 2016

Hur ofta står du upp för dig själv? Vad är OK och vad är inte OK? Många gånger står känslor som rädsla, skam och skuld i vägen och vi går med på saker som vi innerst inte vill. I förlängningen blir vi kanske otydliga och diffusa, arga eller aggressiva och blir någon vi inte vill vara. I det här avsnittet pratar vi om den starka längtan som de flesta av oss bär, att våga vara den vi vill vara och att kunna vara tydliga mot oss själva och våra nära och kära.

Jun 21, 2016

I det här avsnittet får du möta Janique Svedberg. I många år var hon beroende av alkohol och opiater och även medberoende i relationer till män. År 2013 skrev hon en bok om sitt liv, Blod, Droger och Rock´n´roll, och om resan tillbaka till sig själv och ett liv i nykterhet. Sedan många år arbetar hon med missbruks- och beroendefrågor och föreläser om olika slags destruktiva beteenden. Hon är chef för Valet i Göteborg, en enhet inom öppenvården som hjälper individer och familjer att tillfriskna. 

I avsnittet pratar vi även om rötterna till beroenden, om hur vi tar till olika nödutgångar som drog- och alkoholmissbruk, sex och självskador när själen gör ont och vi inte förmår hantera emotionella smärtor.

Jun 8, 2016

Vem vill du vara och hur vill du att andra ska uppfatta dig? Respektfull, kärleksfull, pålitlig? Arg, missunnsam och självupptagen? Den här veckan diskuterar vi kärnvärden (Core Values), det vill säga personliga riktmärken som ger oss kraft att vara den vi vill vara och leva det liv som stämmer överens med våra värderingar och övertygelser. Det kan dock vara lättare sagt än gjort, många gånger förlorar vi oss själva på grund av vad andra gör eller säger. Där, i det svarta hålet, är det svårt att leva sina personliga kärnvärden. Vilka är dina kärnvärden? Och hur gör man när man förlorar sig själv och den man vill vara? Välkommen till nytt poddavsnitt!

1 2 Next »