Info

Evas Relationspodd

Vi har valt att göra denna podcast för att du på enklaste sätt ska inspireras till att titta på relationer från ett nytt perspektiv. Vi människor har så lätt att göra det vi gjort, tänka det vi tänkt, känna det vi känt, om och om igen – trots att det sällan leder dit vi vill. När vi lyfter blicken och ser den ”stora bilden” av relationer så hittar vi ofta nya spännande vägar. Här får du en unik möjlighet att ta del av Eva Berlanders snart trettioåriga erfarenhet av relationer, samt hennes inspirerande gäster. Eva Berlander är grundare av Svenska Imagoinstitutet, terapeut, mental tränare, utbildare och författare.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Evas Relationspodd
2023
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2021
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
June
May
April


All Episodes
Archives
Now displaying: February, 2022
Feb 25, 2022
Eva Berlander möter Jenny Hagman och Igor Ardoris

Livet är svårt...
Just nu ligger min andning uppe i bröstkorgen istället för i magen. Jag har nyss hört på nyheterna att Ryssland gått in i Ukraina.
Det är krig och jag känner hur rädslan griper tag i mig. Jag gissar att du känner detsamma. 

När svåra saker händer, reagerar kroppen. Detta kan handla om stora katastrofer som sker i världen men det kan också handla om andra händelser som sker hemma i det privata.
Ja, alla kan vi konstatera att livet ibland är smärtsamt och obegripligt svårt.

När dessa stunder sker behöver vi ofta stöd och kraft att komma vidare. I de bästa av världar har vi redan lagt grunden till lugnet som i stunden av svårighet hjälper oss att lugna och reglera våra ibland galopperande nervsystem. När vi kan det blir det lättare att rikta vår fokus mot det vi kan förändra och släppa taget om det vi inte kan göra någonting åt.     
 
I dagens podcastavsnitt möter jag två fina mental tränar kollegor: Jenny Hagman och Igor Ardoris. Tillsammans pratar vi om vikten av att "träna in" lugnet, öka vår motståndskraft och därmed även vår förmåga till resilience. 

Du ska känna dig varmt välkommen att lyssna! 
Eva Berlander

P.S. Du hittar Igor här: www.igorardoris.se   och Jenny här: www.jennyhagman.com  

Feb 11, 2022
Livskunskap som tänder hjärnan – Eva möter Petra Idag möter Eva sjukgymnasten Petra. En härlig och stark kvinna som redan tidigt under denna otrevliga pandemi drabbades av Covid 19. Tyvärr ville inte viruset ge med sig - utan hon, precis som många, många andra drabbades av komplikationer efteråt. I hennes fall utmattning och en enorm trötthet. Tyvärr vet vi att många farit illa de senaste två åren. Både fysiskt, emotionellt och ekonomiskt.     För Petra har det här varit förvirrande och tungt. Att hon själv blivit långtidssjuk efter att ha varit den som själv hjälpt o stöttat andra som drabbats av olika typer av långdragna åkommor, har väckt många tankar hos henne.

Men som den nyfikna själ hon är, har hon dykt ner i frågan av hur vi människor tar oss igenom utmaningar som ibland känns övermäktiga.

På resan har hon tagit emot hjälp från olika håll.

Hon har bland annat tagit vår webbutbildning: Att leva istället för att överleva, interpersonell neurobiologi, den stora bilden och ivrig som hon är, har hon nu precis påbörjat vår fördjupning: IPNB – vi ser detaljerna. Petra har även tidigare gått vår uppskattade workshop för par.

Hon kallar utbildningarna för LIVSKUNSKAP.

Kunskap som inifrån och ut stärker henne, både privat och i sitt yrke. Sakta men säkert tar hon sig tillbaka till livet.

Privat mår hon bättre och yrkesmässigt tar hon nu med sig sin stora kunskap om hjärnan – medvetandet kopplat till relationer, in i sitt framtida yrke.

Ett yrke som är fyllt av nya möjligheter.

Ja, livet gör ont ibland. Alla vi människor drabbas på olika sätt genom livet.

Ibland när jobbiga saker sker upplever vi en stor maktlöshet. Nyckeln för oss alla - är att rikta vår fokus mot det lilla som vi faktiskt kan förändra och släppa det vi inte kan göra någonting åt. En ibland svår men spännande utmaning som tänder hjärnan för energi, styrka, kraft, och glädje.

Varmt välkommen att lyssna!

 Några tips från Petra:

Webb utbildningar:

Från Svenska Imagoinstitutet.

  • Att leva istället för att överleva, interpersonell neurobiologi, den stora bilden.
  • Interpersonell neurobiologi, vi ser detaljerna

Från England

  • Gupta program

Facebook

  • Covid-19 långtidssjuk

Podcast:

  • The Cure for chronic pain med Nicole Sachs.

Meditations-app

  • Insight timer
1