Info

Evas Relationspodd

Vi har valt att göra denna podcast för att du på enklaste sätt ska inspireras till att titta på relationer från ett nytt perspektiv. Vi människor har så lätt att göra det vi gjort, tänka det vi tänkt, känna det vi känt, om och om igen – trots att det sällan leder dit vi vill. När vi lyfter blicken och ser den ”stora bilden” av relationer så hittar vi ofta nya spännande vägar. Här får du en unik möjlighet att ta del av Eva Berlanders snart trettioåriga erfarenhet av relationer, samt hennes inspirerande gäster. Eva Berlander är grundare av Svenska Imagoinstitutet, terapeut, mental tränare, utbildare och författare.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Evas Relationspodd
2023
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2022
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2021
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
June
May
April


All Episodes
Archives
Now displaying: April, 2021
Apr 30, 2021

”Vi är en kommunikationsbyrå för varumärken i förändring. Genom att kombinera strategi, artisteri, digitalisering och ny teknik skapar vi lösningar med mätbara resultat och långsiktigt värde.”

Orden kommer från företaget Start Communication. Delar av dessa tydliga ord kunde även varit skrivna av Eva Berlander, då hon själv arbetar med ”varumärkes byggande”, men från ett lite annat håll. 😃

Idag möter Eva en härligt kreativ och kunnig kvinna: Debby Pernervik.

Debby arbetar som varumärkesstrateg och strategisk projektledare på just företaget Start Kommunikation.

Tillsammans pratar de om vikten av att VETA, STÄRKA och LEVA vårt varumärke - både privat och på företag.

De nosar på konsten att säga JA till förändringsarbete och glädjen av att LEVA LIVET baserat på våra kärnvärden.

Varmt välkommen att lyssna!

P.S. Här kan du läsa mer om företaget: www.startcommunication.se

Apr 16, 2021

"Mycket har jag lärt och en hel del begriper jag mig fortfarande inte på, men det finns en sak som fascinerar mig oerhört mycket: att vi människor, och jag är inget undantag, förefaller ha en inneboende destruktiv kraft som gör att vi periodvis snubblar fram genom tillvaron. Många tycks göra sitt bästa för att skapa problem för sig själva."

Stefan Einhorn   

____

Eva möter läkaren och professorn Stefan Einhorn

I det här podcastavsnittet möter jag Stefan i min podcast - igen! 
Tillsammans pratar vi om hans senaste bok: Konsten att fördärva/förändra sitt liv - eller inte. 

Båda har vi skrivit en mängd böcker. Några av dem, med ett lite humoristiskt drag. Ja, ibland gör vi det riktigt besvärligt för oss själva - och för varandra. 😃
På olika sätt, vill vi uppmuntra dig att välja. Välja dina val så du kan leda dig själv dit du vill. 

När jag läste hans senaste bok, så skrattade jag högt. En bok som jag verkligen kan rekommendera dig att läsa eller att ge bort i gåva.  

För flera år sedan gav jag själv ut två skojböcker: 

I Stefans bok fördjupar han det som jag på lek visade med bilder och citat. 

Varmt välkommen att lyssna!  

Eva Berlander

Apr 2, 2021

Vi älskar dom som älskar oss 

Det är viktigt att komma ihåg att förälskelse är just "för - älskelse" och inte kärlek. Det är en tid där vi "badar" i hormoner som får oss att känna oss härliga och livslevande. Vi vill vara nära och all vår uppmärksamhet går till den som triggar vår lust....  en kort stund.

Den del av hjärnan som styr oss mot belöningar är striatum, hjärnans belöningsstruktur. Striatum aktiveras av sådant vi gillar - och det gäller allt från trevliga människor till smaskiga chokladkakor och uppskattande blickar.

När belöningssystemet är aktiverat ge den hjärnan en härlig dusch och vi känner oss nöjda. Denna signal uppmuntrar oss att fortsätta att upprepa det beteendet som gav oss den behagliga känslan - om och om igen.  

Som du vet är vi gjorda för kontakt. Det gör bland annat förälskelsen till en sockersöt bakelse. Som du förstår dras vi även till massor av saker som ger hjärnan en kortsiktig upplevelse av belöning. Tyvärr leder ofta kortsiktiga stimuli till långsiktig tokighet. Här springer vi helt enkelt från oss själva. 

Förälskelsen ska - och kommer att gå över.

Med det i åtanke ska vi se vårt grundbehov; Alla behöver vi bli sedda med varma och uppskattande ögon. Vi älskar dom som älskar oss och vi gillar dom som ser, hör och förstår oss. 😃

I dagens podcastavsnitt möter Eva Berlander ett härligt par: Peter Grönberg och Cecilia Pedersén. Båda valde att gå hennes distansutbildning: Att leva istället för att överleva - interpersonell neurobiologi, den stora bilden, redan som nyförälskade. 

Tillsammans pratar de om vad utbildningen gjorde för dem. De delar med sig av sina insikter och det som berört just deras hjärtan. 
Nedan ser du några personliga rader från detta målmedvetna och generösa par. 

GLAD PÅSK!

"Vi träffades i augusti 2017 och vi fick tidigt i vår relation chansen att gå en utbildning i interpersonell neurobiologi hos Eva Berlander. Under den tiden gjorde vi många insikter om oss själva och varandra, och fick framförallt ett gemensamt språk. Vi förtydligade också vad vi tycker är det allra viktigaste i vår relation och det har vi tagit med oss i vår vardag sedan dess. Vi känner oss stolta över att fått frågan om att vara med i Evas relationspodd och vi hoppas att ni ska tycka att det är ett lika härligt och nära samtal som vi tycker." 

Peter & Cecilia

1